Адвокат отива на съд за крупна измама.       

...
Адвокат отива на съд за крупна измама.       
Коментари Харесай

Съдят адвокат във Варна за крупна измама

Адвокат отива на съд за крупна машинация.            
Бивш юрист е предаден на съд от Районна прокуратура - Варна за заграбване на сума от над 100 000 лв., написа.

41-годишният М.А., някогашен юрист, ще бъде съден по обвинителен акт на Районна прокуратура – Варна, импортиран в съда. Той е притеглен в качеството му на обвинен за това, че незаконно присвоил парична сума в огромни размери.

Адвокатът и пострадалата жена от Варна се познавали и имали другарски връзки.
Мъжът упражнявал адвокатска специалност, като в интервала от 2013 година до 2016 година бил вписан в Адвокатска гилдия – Варна.

B началото на 2017 година обвиненият предложил на потърпевшата да създадат дружно капиталова договорка, като закупят преференциално от ЧCИ апартамент, който по-късно да продадат. Идеята била всеки от тях да взе участие със сумата от 50 000 лв. за закупуването на парцела, по-късно да осъществят незабавна продажба и да разделят
облагата. Очаквало се тя да възлиза на към 25 000 лв.. Пострадалата се съгласила и превела по сметката на М.А. сумата от 48 680 лв..

В хода подготовка за покупката, обвиненият я потърсил с молба да трансформират изискванията на ангажимента си, защото той не съумял да набави нужната сума. Предложил на дамата тя сама да финансира инвестицията, а той единствено да вземе комисионна за работата си. Жената имала доверие на М.А. и се съгласила. Превела още 54 500 лв. и по този начин oбщата сума станала 103 180 лв..

Въпреки че разполагал с парите, М.А. не направил нужните дейности за присъединяване на потърпевшата в договорка за покупко-продажба на неподвижен парцел, защото неговите планове били да обсеби средствата. Получената сума той използвал за свои потребности.

Известно време той даже успявал да поддържа в илюзия собственичката на парите, че ще й ги върне. Дори я излъгал, че ги превел по сметката й няколко месеца след
неосъществената договорка.

Предстои делото против някогашния юрист да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъдат приет за отговорен, той може да получи наказване
„ отнемане от независимост “ за период от три до 10 години, като съдът може да постанови и отнемане от право да заема избрана държавна или социална служба, както и конфискация на част или на цялото му имущество.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР